Králika presvedčili, lebo nebolo ľavicového kandidáta na prezidenta

20.01.2004 Celý región

Dvojnásobný úspech vo voľbách primátora Banskej Bystrice je pre Jána Králika dobrým odporúčaním pre verejnosť, aby ho volila vo voľbách prezidenta SR. Konšta...
Dvojnásobný úspech vo voľbách primátora Banskej Bystrice je pre Jána Králika dobrým odporúčaním pre verejnosť, aby ho volila vo voľbách prezidenta SR. Konštatoval to predseda Krajského výboru Strany demokratickej ľavice (KV SDĽ) v Prešove a člen jeho volebného štábu Michal Gondek.

Volebný štáb organizuje zber 15 tisíc podpisov, aby sa Králik, člen SDĽ, mohol v požadovanom termíne registrovať. Gondek uviedol, že so zberom nie sú žiadne problémy, v Prešovskom kraji ich majú už asi tri tisíc. Štáb, ktorý tvoria podľa Gondekových informácií všetci predsedovia KV SDĽ v SR, testuje zberom podpisov aj schopnosť oslovovať potenciálnych Králikových voličov. Predseda KV SDĽ v Prešove si myslí, že to budú ľudia z ľavicového politického spektra. \"Králikova kandidatúra je tiež výsledkom tlaku zdola, pretože naši členovia a sympatizanti sa pýtali, koho majú vlastne voliť, \" dodal Gondek.
Králikova kandidatúra je jedným z pokusov ako oživiť v tomto roku v povedomí verejnosti značku SDĽ a samotné jej organizačné štruktúry.

(jj)
 

Vyberte región